Tot 20% korting, wablief????🤑
Profiteer nu! Onze kortingen zijn voor een beperkte tijd geldig.
Check ze snel op onze webshop 🤩
<Buen provecho!

DONKI?

DONKI is een california style burrito bar waar je vers en snel kunt eten.

HUISGEMAAKTE
COMFORTFOOD
VOL SMAAK

Je bestelt aan de toog waar je je gerecht in real time tot stand ziet komen. Je krijgt voldoende keuze om je burrito op maat te laten maken.

GEMAKKELIJK
& SNEL

Voor diegen die geen burrito wensen of eens willen afwisselen zijn er de geliefde taco’s, salade of naked burrito (burrito maar zonder de tortilla).

Wij gebruiken enkel verse groenten en vlees. En bovendien wordt alles dagelijks in huis gemaakt. Van de vleesmarinade tot onze über bekende lemonade maken we zelf volgens eigen recepturen.

We gaan voor meer dan vers en lekker eten, jouw glimlach is onze missie

Bij DONKI kan je ter plaatse eten of meenemen. Je kunt zelfs je maaltijd via 'ORDER NOW' bestellen en zelf komen ophalen. Vanaf nu kan je ook voor op het werk of op je feestje Donki catering bestellen. Check onze catering menu onderaan deze pagina, Smakelijk!

ONS VERHAAL

Hallo! Wij zijn Pierre en Xiomara, broer en zus, en openden DONKI in Leuven in 2013. Wat een eer om de allereerste burrito bar in Leuven te zijn! Wij zijn twee jonge ondernemers met Nicaraguaanse roots, opgegroeid in West-Vlaanderen in een ondernemersfamilie. Van kleinsaf zijn we opgevoed tussen twee culturen, met een keukenprinses als moeder die ons een waaier aan smaken voorschotelde. De ene dag aten we stoofvlees met frietjes, de andere dag was het de beurt aan zwarte bonen met rijst en een grote maïs tortilla. Daarbovenop geloofden onze ouders dat reizen met hen ons enkel kon verrijken, waardoor we van kleinsaf een brede multiculturele kijk op de wereld ontwikkelden.

Tijdens onze reizen hebben we talrijke foodconcepten en gerechten ontdekt gaande van streetfood tot culinaire orgasmes in gastronomische restaurants. De smaken, de geuren en de herinneringen van onze avonturen hebben ons uiteindelijk tot de oorsprong van ons concept gebracht. Een simpele zaak waar Mexicaanse invloeden en californian style burrito's onze gerechten typeren en waar smaak en versheid kunnen uitblinken.

De opstart van onze eerste vestiging was een van onze grootste uitdagingen die we ons altijd zullen herinneren. Ondanks onze positieve instelling en adrenaline heeft de opstart ons fysiek uitgeput. De tegenslagen tijdens de eerste jaren zorgden voor een reality check waar we grote levenslessen uit hebben getrokken die onze missie mee hebben bepaald. Vanaf dat moment hebben we een belofte gemaakt om tijdens dit overnemingsavontuur plezier te maken, in onze zaak, met ons team en tijdens onze groei. Nu, enkele jaren later breiden we onze visie ook uit naar onze lokale gemeenschap onder de vorm van een groot Donki sociaal project.

Wij geloven dat DONKI er niet alleen is om alle burrito cravings te stillen, maar ook om terug te geven aan onze lokale gemeenschap. We hebben besloten om onze dankbaarheid en succes te materialiseren in een groot sociaal project. Een project geïnspireerd in de filantropische filosofie van onze grootmoeder. Als ondernemersvrouw ging ze enkele keren per jaar naar de meest afgelegen dorpjes in Nicaragua, vergezeld door een grote groep familie en vrienden om een huisgemaakt feestmaal aan te bieden. Hierbij nam ze vaak ook een piñata en geschenkjes mee waarmee ze de aanwezige kinderen een speciale dag gaf om te herinneren.

In 2017 hebben wij het Piñata project ontwikkeld. Voor dit sociaal project organiseren we jaarlijks enkele feestjes waar we een piñata, burritos en goodie bags voorzien. Hierbij richten wij ons op de minderbedeelde, kinderen. Ons doel is om hen een speciale dag te geven om te herinneren. Dit project is op dit moment stopgezet door covid19.

“Spreading happiness,
one piñata at a time.”

- Pierre & Xiomara Baltodano

CATERING

Perfect voor op het werk of voor je feestje!

Catering menu

WIL JE SNEL IETS KWIJT?

Je kunt alles aan ons vertellen. Wij horen het graag. Echt waar!

STUUR MAILKE
CONTENT? Deel je ervaring op Google. Gracias!